DigitalFotografen


Reklam och reportagefoto

Videoproduktion för webb-TV och informationsfilm

Fotokurser för dig som vi lära dig ta egna bilder

Rådgivning inom digital bildproduktion

Kontaktinfo

DigitalFotografen AB

Dalahöjdsvägen 5
443 72 Gråbo

Telefon: 031-711 17 01
Email: info@digitalfotografen.se

Läs mer

Hem
Sign & Print 2015, 3-5 ferbruari
Skrivet av Ulrik Södergren   
2015-02-03 08:49

Mailsign

Ulrik håller två föreläsningar per dag på Sign & Print. Det är kul att vara med igen och det ska bli spännande att träffa besökarna.

Effektiv fotoproduktion 11.00

Här får du en genomgång i hur du får upp farten på flödet ifrån kamera till färdig bild. Genom att göra momenten i rätt ordning sparar du tid och får bättre kvalitet. Dra nytta av tekniken i nyare kameror för att få bättre kontroll. Undvik onödiga och vanliga fällor som skapar merarbete och sänker kvalitén. Ulrik bjuder även på en del smarta fototrix. Vi tittar på hela kedjan ifrån foto till färdig bild.

Du kan ladda ner föreläsningsanteckningar som PDF här

Proffsig WebbTV 15.00

De senaste åren har WebbTV fullständigt exploderat. Idag tittar alla på filmer, nyheter och kurser via sin dator och den som lyckas kan nå lika stor publik som SVT eller TV4. Men det är stor skillnad på inslagens kvalitet och räckvidd. Vi tittar också på några av de som blivit superstjärnor på Youtube och vad som skiljer dem från de som inte når ut. Ulrik bjuder på sina egna erfarenheter kring hur man skapar bra videoinslag med en liten budget.

Du kan ladda ner föreläsningsanteckningar som PDF här

 

 

Senast uppdaterad 2015-02-03 09:00
 
Julgåva 2014
Skrivet av Ulrik Södergren   
2014-12-23 10:00
Vi brukar ge en julgåva till en ideell organisation varje år. I år har DigitalFotografen och Copy & Content gett 4000 kronor till Läkare Utan Gränser. De utför ett viktigt arbete för en bättre värld.

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Liberia, oktober 2014. En av Läkare Utan Gränsers sjukvårdspersonal

Liberia, oktober 2014. En av Läkare Utan Gränsers sjukvårdspersonal tar hand om ett barn som tros vara smittad av ebola. Ebolautbrottet i Västafrika saknar motstycke och från mars till oktober har Läkare Utan Gränsers team i Liberia, Sierrea Leone och Guinea tagit hand om fler än 2 700 ebolafall varav runt 1000 patienter har överlevt. Bild: John Moore/Getty Images

Vi önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Senast uppdaterad 2014-12-23 11:17
 
DigitalFotografen tar dig med till ishotellet
Skrivet av Ulrik Södergren   
2013-01-07 22:28

Ice hotel panorama tour

I år firade DigitalFotografen jul i nordligaste Norrland. Där trotsade vi kylan och begav oss till ishotellet i Jukkasjärvi för att fotografera ett panorama – en virtuell rundtur som du kan hänga med på här.

Ishotellet i Jukkasjärvi, eller ICEHOTEL som det numera heter, är ett hotell byggt av is och snö, det första och största i världen. Varje år byggs ett nytt hotell upp vid Torneälvens strand, och när det smälter ner och återgår till naturen står konstnärer från hela världen i kö för att få bidra med sin design till nästa upplaga av detta ständigt pågående konstprojekt.

Senast uppdaterad 2013-01-08 07:15
Läs mer...
 
Kartor med diagram
Skrivet av Ulrik Södergren   
2012-12-18 13:33

Årets kodklapp från oss är en integration mellan OpenLayers och Sparklines. OpenLayers är ett Javascript-bibliotek för kartvisning. Sparklines gör det enkelt att skapa små diagram helt i Javascript. Tillsammans kan de illustrera statistik på ett pedagogiskt sätt.

Senast uppdaterad 2012-12-18 14:07
Läs mer...
 
Fotografen som jobbar 200 meter upp i luften
Skrivet av Ulrik Södergren   
2012-07-26 07:19

Öresundsprob sedd från den sydöstra pylontoppen

Vi håller på med ett stort projekt för Öresundsbrokonsortiet. Ulrik har tillsammans med dem utvecklat en metod för inspektion och dokumentation av betongsprickor. Det innebär att Ulrik med jämna mellanrum är nere på Öresundsbron och fotograferar, ofta på hög höjd. Sveriges Radio P4 Malmö fick nys om projektet och gjorde en intervju med Ulrik om hur det är att arbeta som fotograf på bron.

Senast uppdaterad 2012-07-26 07:37
Läs mer...
 

Gratis nyhetsbrev

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev. Det kommer ut några gånger per år och innehåller utvalda nyhter inom foto och video. Dessutom får du information om våra kurser och andra event.

Teckna en prenumeration nu!

Senaste blogginlägg

  • Google är ute och cyklar – i Botaniska Trädgården
    Jag var just en sväng till Botaniska Trädgården i Göteborg för att ta några bilder och filma lite för lite kursmaterial. Jag (och kameran) är fokuserade på en Tistelblomma när jag upptäcker ett udda fordon som närmar sig. En stor vit trehjuling med en mast på. Toppen på masten ger associationer till ett flygöga med […]