DigitalFotografen


Reklam och reportagefoto

Videoproduktion för webb-TV och informationsfilm

Fotokurser för dig som vi lära dig ta egna bilder

Rådgivning inom digital bildproduktion

Kontaktinfo

DigitalFotografen AB

Dalahöjdsvägen 5
443 72 Gråbo

Telefon: 031-711 17 01
Email: info@digitalfotografen.se

Läs mer

Hem
DigitalFotografen tar dig med till ishotellet
Skrivet av Ulrik Södergren   
2013-01-07 22:28

Ice hotel panorama tour

I år firade DigitalFotografen jul i nordligaste Norrland. Där trotsade vi kylan och begav oss till ishotellet i Jukkasjärvi för att fotografera ett panorama – en virtuell rundtur som du kan hänga med på här.

Ishotellet i Jukkasjärvi, eller ICEHOTEL som det numera heter, är ett hotell byggt av is och snö, det första och största i världen. Varje år byggs ett nytt hotell upp vid Torneälvens strand, och när det smälter ner och återgår till naturen står konstnärer från hela världen i kö för att få bidra med sin design till nästa upplaga av detta ständigt pågående konstprojekt.

Senast uppdaterad 2013-01-08 07:15
Läs mer...
 
Kartor med diagram
Skrivet av Ulrik Södergren   
2012-12-18 13:33

Årets kodklapp från oss är en integration mellan OpenLayers och Sparklines. OpenLayers är ett Javascript-bibliotek för kartvisning. Sparklines gör det enkelt att skapa små diagram helt i Javascript. Tillsammans kan de illustrera statistik på ett pedagogiskt sätt.

Senast uppdaterad 2012-12-18 14:07
Läs mer...
 
Ny Journalistutbildning
Skrivet av Ulrik Södergren   
2012-09-11 14:16

Iterum Multijournalism AF Arbetsförmedlingen kultur

Denna vecka (måndagen den 10/9) startar den 20 veckor långa kursen Multijournalism i samarbete med Iterum och Arbetsförmedlingen Kultur Media i Stockholm. Det är en vidareutbildning där deltagarna får lära sig filma, fotografera och producera material material för webb. De får också gedigen träning i Wordpress.

Senast uppdaterad 2012-09-11 14:47
Läs mer...
 
Fotografen som jobbar 200 meter upp i luften
Skrivet av Ulrik Södergren   
2012-07-26 07:19

Öresundsprob sedd från den sydöstra pylontoppen

Vi håller på med ett stort projekt för Öresundsbrokonsortiet. Ulrik har tillsammans med dem utvecklat en metod för inspektion och dokumentation av betongsprickor. Det innebär att Ulrik med jämna mellanrum är nere på Öresundsbron och fotograferar, ofta på hög höjd. Sveriges Radio P4 Malmö fick nys om projektet och gjorde en intervju med Ulrik om hur det är att arbeta som fotograf på bron.

Senast uppdaterad 2012-07-26 07:37
Läs mer...
 
Fotokurs: Workshop i produktfoto

Fotokurs - kurs i produkltfoto och ljussättningEn heldags workshop i vår fotostudio! Här fördjupar vi oss i ljussättning med inriktning på produktfoto. Du får lära dig att använda studioblixtar och olika ljusformare. Vi fotograferar olika typer av produkter. Hela denna fotokurs består av praktiska demonstrationer och övningar i grupp där du får lära dig smarta fotoknep. Vi går även igenom sådant som är specifikt för digitalt produktfoto. Undervisningen sker i liten grupp, så det finns gott om tid för frågor.

 

Läs mer...
 

Kurskalender

Aktuella kurser i Björboholm / Göteborg

17/6 Workshop i produktfoto

1/10 Grundkurs i digitalfoto

25/11 Workshop i produktfoto

Vi medverkar även i kurser och föredrag hos andra arrangörer. Dessa hittar du här...

Fotokurs på DVD

Fotokurs på DVD

Gå en fotokurs utan att lämna TV-soffan - med samma duktiga lärare som på våra vanliga kurser.

Läs mer

Beställ direkt från oss.

Webbshop

 

Gratis nyhetsbrev

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev. Det kommer ut några gånger per år och innehåller utvalda nyhter inom foto och video. Dessutom får du information om våra kurser och andra event.

Teckna en prenumeration nu!

Senaste blogginlägg

  • Google är ute och cyklar – i Botaniska Trädgården
    Jag var just en sväng till Botaniska Trädgården i Göteborg för att ta några bilder och filma lite för lite kursmaterial. Jag (och kameran) är fokuserade på en Tistelblomma när jag upptäcker ett udda fordon som närmar sig. En stor vit trehjuling med en mast på. Toppen på masten ger associationer till ett flygöga med […]