Fotokurs på dvd fick flera tusen svenskar att lämna gröna läget

Att det under 2009 såldes 150 000 digitala systemkameror i Sverige märks. Efterfrågan på fotokurser är stor, så stor att första upplagan av Fotoautomats dvd Fotografera med digital systemkamera – del 1 har sålt slut. Det firar vi med att släppa en ny, uppdaterad, utgåva som ska få ännu fler att lämna “gröna läget” och upptäcka vad kameran egentligen kan göra.

Fotoautomats dvd-kurser ger dig möjlighet att gå på fotokurs utan att lämna tv-soffan. Du tittar när du vill, och kan repetera valfritt avsnitt så ofta du vill.

Fotografera med digital systemkamera – del 1 är kursen för den som vill få bättre kunskap i att använda en digital systemkamera. Den passar både för nybörjaren som just köpt sin första digitala systemkamera och för den som fotograferat ett tag men som vill få bättre grundkunskaper.

Fotografera med digital systemkamera – del 2 tar vid där ettan slutar. Här får du lära dig att arbeta med avancerade exponeringsmetoder som spotmätning och manuell exponering. Vi går igenom hur du tar skarpare bilder och hur du tar bättre blixtbilder – ja, du får till och med lära dig använda flera blixtar. Kursen passar både för nybörjare och för avancerade hobbyfotografer.

Kurserna innehåller exempel på menyer och inställningar från olika Nikon- och Canon-modeller, och det går även att välja kameramärke direkt i menyn. Fotoautomat har även en egen webbplats, www.fotoautomat.se, här finns smakprov från kurserna, mer information och extramaterial. Fotoautomats kurser säljs hos välsorterade fotohandlare. Fler kurser med varierande svårighetsgrader, från nybörjare till proffs, och med olika teman är under produktion.

Fotoautomat är samlingsnamnet för en nyproducerad serie dvd-kurser med fokus på digitalfoto. Kurserna produceras av DigitalFotografen AB. Lärare på kurserna är fotograf Ulrik Södergren som sedan flera år tillbaka också håller kurser i digitalfoto för såväl nybörjare som proffs. Ulrik är även en flitigt anlitad föreläsare och konsult inom digital bild. Idén till Fotoautomat fick Ulrik när han märkte att allt fler privatpersoner hörde av sig och efterfrågade ett enklare och billigare alternativ till DigitalFotografens befintliga kurser.

Tack för din tid!

Hälsningar,
Fotoautomat

Vill du veta mer, eller beställa recensionsexemplar? Besök www.digitalfotografen.se/press eller kontakta Ulrik Södergren på telefon 031-711 17 01 alt. e-mail: info@54.228.110.215  Vi hjälper er även gärna med videklipp urfilmerna som ni kan visa ihop med artiklar om våra DVD:er.

Varumärket Fotoautomat ägs av DigitalFotografen AB

DigitalFotografens verksamhet innefattar reklam och reportagefoto, videoproduktion för webb-TV och informationsfilm, fotokurser, rådgivning inom digital bildproduktion samt teknikutveckling inom fotosektorn.

Här kan du se ett smakprov från Fotografera med digital systemkamera – del 1