Fotokurs på DVD – Nu kommer uppföljaren

Fotoautomat - Fotografera med digital systemkamera del 2, fotokurs på DVDDen 10 september släpper vi del 2 av vår fotokurs på DVD i serien Fotoautomat, Fotografera med digital systemkamera. I den här kursen får du lära dig att arbeta med avancerade exponeringsmetoder som spotmätning och manuell exponering. Vi går igenom hur du tar skarpare bilder och hur du tar bättre blixtbilder – ja, du får till och med lära dig använda flera blixtar. Kursen passar både för nybörjare och för avancerade hobbyfotografer.

Med denna DVD kan du gå en fotokurs utan att lämna TV-soffan. Du går kursen i din egen takt och när du vill.

Denna DVD bygger vidare på första delen. Nästan halva kursen handlar om blixtfoto. Allt från att använda inbyggd blixt till att använda flera blixtar med trådlös styrning och färgfilter. För att ge en god grund till blixtfoto har vi även med ett mera allmänt avsnitt om ljus. Ett annat kapitel handlar om hur man får skarpare bilder genom att använda rätt bländare, stativ och bildstabilisering. Denna DVD innehåller även med ett påbyggnadskapitel om exponering, där går vi igenom olika ljusmätmetoder, manuell exponering och praktiska tips för olika situationer.

Här ser du ett smakprov ur kursen

Vi lyssnar på dina synpunkter

Efter den första delen gjorde vi en enkätundersökning. Generellt var folk mycket nöjda och vi har även fått många uppskattande mail om kursen. Många har frågat efter uppföljaren. En av de få saker som kritiserats var musiken, så nu är det mindre musik och mer variation på låtarna. Kursen är första hand avsedd för att visas med DVD-spelare på TV men då många även tittar på dator har vi bifogad MPEG4 videofiler i HD-kvalitet för visning på dator. Dessutom finns det en detaljerad innehållsförteckning på omslagets insida. Kursen är även mera tillämpad – vi visar konkret hur vissa bilder har kommit till. Jämfört med del 1 är den här kursen mera ”TV”.